CrossCup Brussel: Kimeli en Rooms jagen op Belgische veldlooptitels

KIMELi

Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan dat van het huidige veldloopseizoen. Komende zondag staat de zesde en laatste CrossCup-manche gepland in Brussel, traditiegetrouw ook het BK veldlopen. Met Lisa Rooms en Isaac Kimeli doen twee topfavorieten in het Park van Laken zowel een gooi naar de Belgische titel als naar de eindzege in de CrossCup. Het BK doet daarnaast dienst als officieel testevent voor het EK veldlopen op 10 december. 

Geen einde van een wondermooi 41ste CrossCup-seizoen zonder een slotmanche en dus ook het BK veldlopen in Brussel. Komende zondag wordt het verzamelen geblazen in de achtertuin van de koninklijke familie mét een recordaantal deelnemers voor het BK in zijn geheel. Een fantastisch vooruitzicht, zeker omdat het aanstaande BK veldlopen fungeert als officieel testevent voor het EK veldlopen dat op 10 december op dezelfde locatie plaatsvindt.

Bij de senioren mannen zijn alle ogen gericht op Isaac Kimeli. De bronzen medaillewinnaar van het meest recente EK veldlopen jaagt in het Park van Laken op zijn vierde nationale veldlooptitel bij de senioren. De eindzege in de CrossCup kan Kimeli haast niet meer ontglippen, tenzij hij zondag de finish niet haalt.

Al mag je het veld van de BK-beer niet verkopen voor hij geschoten is. Dat weet ook dé grootste uitdager: Guillaume Grimard. De beloftevolle atleet van DCLA maakte in 2023 indruk door in Hannuit en Diest telkens tweede landgenoot te worden na Kimeli. Grimard zal die lijn maar wat graag doortrekken met een nieuwe podiumplaats. Dorian Boulvin stond op zijn beurt vorig jaar op het BK-podium en wil ook zondag meedingen naar eremetaal. op de kust zijn onder meer Pieter-Jan HannesClément DeflandreLucas Da Silva en Sander Vercauteren.

Opnieuw duel Rooms-Herbiet

Bij de senioren vrouwen wordt het uitkijken naar een duel tussen Lisa Rooms en Chloé Herbiet. Geen van beide dames kon ooit al het zegegebaar maken op een BK veldlopen bij de senioren. In Hannuit was Herbiet in de slotronde een fractie sterker dan Rooms, maar die laatste draaide de rollen in Diest om. De vraag rijst wie zondag op het heuvelachtige parcours in Brussel over een stel superbenen beschikt.

Sofie Van Accom en Nina Lauwaert kwamen in de afgelopen manches niet in de buurt van Rooms en Herbiet, al is een verrassing op een BK nooit uitgesloten. Juliette Thomas en Julie Voet zijn jeugdige namen om in de gaten te houden.

Vuurwerk op korte cross?

De korte cross levert telkens spektakel op en dat zal zondag niet anders zijn. Titelverdedigers Elise Vanderelst en Ruben Querinjean zijn niet van de partij, waardoor de Belgische kampioenentrui zeker van schouders verandert. Bij de vrouwen etaleerde Annelies Nijssen haar hoogvorm met zeges in Hannuit en Diest. Zij wordt op het BK uitgedaagd door Mariska ParewyckLotte Scheldeman en Marie Bilo.

Bij de mannen is er een trosje troonpretendenten. Maxime Delvoie was in de eerste manches van het seizoen de sterkhouder, maar topfavoriet is hij na de zeges van Tibaut Vandelannoote in Hannuit en Diest niet langer. Stijn Baeten gokte en verloor in Diest, maar zal ongetwijfeld uit zijn op revanche in Brussel. Ook Ziad AudahLennert DewulfValère Hustin en Antoine Senard mogen niet onderschat worden in de jacht op de zege.

Kan u er zondag niet bij zijn in het Park van Laken? Geen probleem: Sporza en TIPIK helpen u uit de nood. Sporza voorziet een uitzending van 13u30 tot tot 14u15. Er wordt daarnaast een livestream voorzien en zondagnamiddag volgt ook een samenvatting op Eén. Bij TIPIK kan u vanaf 13u30 terecht tot en met het einde van het BK.

Deel dit bericht