Reacties na EnergyVision CrossCup in Hannuit

EnergyVisionCrossCupHannut21012024-52

De buitenlandse concurrentie ging tijdens de EnergyVision CrossCup in Hannuit met de overwinningen aan de haal op de lange cross. Met twee vijfde plaatsen hielden Jana Van Lent en Guillaume Grimard de Belgische eer toch hoog. Hieronder leest u wij zij en enkele andere hoofdrolspelers erover te zeggen hadden.

Yves Nimubona – Winnaar lange cross mannen

“Het was een heel moeilijke wedstrijd. De omstandigheden en het parcours waren heel zwaar. Ik hou zeker niet van de sneeuw, maar ik ben blij met mijn overwinning. Ik wist dat ik een goede eindsprint in de benen heb dus ik had vertrouwen in mijn winstkansen. Ik weet nog niet welke wedstrijden ik deze winter nog ga lopen, maar het WK veldlopen staat zeker op mijn planning. Ik hoop daar het podium te halen.”

Edinah Jebitok – Winnares lange cross vrouwen

“Het was zeker niet makkelijk. Ik vond het een moeilijk en zwaar parcours met de sneeuw en de hellingen. Ik ben ook absoluut geen fan van de sneeuw maar ik heb mijn best gedaan. Ik had niet verwacht zo’n grote voorsprong te hebben. Ik wou me vandaag vooral voorbereiden voor het WK veldlopen.”

Jana Van Lent – Leidster EnergyVision CrossCup en vijfde lange cross

“Mijn zevende plaats op het EK heeft zeker voor een boost gezorgd. Na het EK heb ik het twee weken rustiger aangedaan, maar nu voel ik me weer goed. Ik vind de cross geweldig dus wat sneeuw bracht me niet van mijn stuk. Soms was het opletten om recht te blijven, maar ik vond al bij al snel weer mijn eigen tempo. Ik heb lang alleen gelopen en het was eerder de wind die ik lastig vond. Gelukkig had ik veel supporters langs de zijlijn. Ik start volgende maand in Diest en daarmee zit mijn veldloopseizoen erop. Daarna hoop ik ook op de piste een stap voorwaarts te kunnen zetten.”

Guillaume Grimard – Leider EnergyVision CrossCup en vijfde lange cross

“Na het EK heb ik een week platte rust genomen. Daarna waren het de feestdagen en heb ik het ook wat rustiger aangedaan. Ondanks het weinige volume zit mijn vorm duidelijk goed. Na de eerste wist ik al dat ik eerste Belg zou worden. Geen verrassing, want ik wist dat Isaac (Kimeli; red.) vorige week ziek was. Eigenlijk waren mijn ambities groter dan enkel eerste Belg worden. Met oog op de Olympische Spelen wilde ik graag derde of vierde worden. Mijn vijfde plaats is ook mooi, maar het geeft mij minder zekerheid op een deelname. Eind februari loop ik nog een cross met het Golden label en als ik daar goed presteer denk ik een goede kans te maken op Parijs. Maar eerst volgt nog de manche in Diest waar ik hoop het eindklassement binnen te halen.”

Charlotte Van Hese – Winnares korte cross

“Ik heb mezelf echt verrast met deze overwinning. Vandaag was het maar twee in plaats van drie kilometer en ik dacht dat dit me minder goed zou afgaan. Ik zag mezelf dus niet als kanshebber voor de overwinning, tot we de laatste 400m ingingen. Ik bevestig vandaag mijn tweede plaats van het BK, dus ik heb eindelijk bewezen dat het geen toevalstreffer was.”

Ziad Audah – Winnaar korte cross

“De voorbije maanden liet ik een hoog niveau zien. Het vertrouwen dat ik ook vandaag voorin zou kunnen meespelen was dus aanwezig, maar winnen blijft een leuke verrassing. Het is pas de eerste keer dat ik een zege in de CrossCup boek. Vandaag heb ik zelf de forcing gevoerd en niet tot de laatste rechte lijn gewacht. Dat is best atypisch voor mij, maar ik voelde me sterk. Dit jaar zet ik alles op de sport en dat loont nu. Hopelijk kan ik het eindklassement nog op mijn naam schrijven.”

Deel dit bericht